De kracht van edelstenen

Gepubliceerd op 1 oktober 2021 om 13:38

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen zijn mineralen. Mineralen komen voor in de natuur. Je hebt edelstenen in een ruwe variant of gepolijste vorm. Er zijn vier soorten edelstenen diamant, smaragd, saffier en robijn. Deze hebben een bepaalde hardheid waaraan ze voldoen en mogen daarom de titel edelsteen gebruiken. Elk edelsteen heeft zijn eigen betekenis en kracht. Edelstenen hebben helende, geneeskrachtige en beschermende eigenschappen. Over de hele wereld gebruikt men edelstenen als sieraad, als bescherming en of voor edelsteentherapie. 

 

Het reinigen van een edelsteen

Sommige edelstenen vinden het fijn om gereinigd te worden. Een steen onder water dompelen is een snelle manier van reinigen. Sommige edelstenen hebben extra reiniging nodig, een ander kan zichzelf weer reinigen! De energie opnieuw activeren en of om er nieuwe energie in te brengen is door de edelsteen een nachtje achter het raam in maandlicht neer te zetten. Welke edelsteen spreekt jou aan? Een edelsteen waar jij naar toe getrokken wordt is niet zomaar! Op dat moment vindt er een bepaalde uitwisseling plaats tussen jou en de edelsteen. En vult jou aan of ondersteunt jou in het proces waar jij op dat moment bent. 

 

Hoe kun je de kracht van edelstenen gebruiken? 

Een edelsteen kan je meenemen bijvoorbeeld in je broekzak als ondersteuning, tegen stress of voor voorspoed. De werking van de edelsteen heeft invloed op jou energie. Het is een wisselwerking. Daarnaast kan je jouw gedachtes naar de edelsteen toebrengen met als intentie dat het jou zal helpen voor jou examen, voor een belangrijk gesprek of om je te helpen bij het ontspannen.

Als je een bad hebt en je edelsteen kan tegen water is het ook mogelijk om je edelsteen daarbij te voegen. Elke keer dat je in bad gaat kun je dit als een ritueel uitvoeren. Net zolang dat jij dit nodig acht. Luister hierbij naar je eigen gevoel. 

 

Als een edelsteen niet meer bij je past zal de edelsteen jou dit laten merken! Persoonlijk heb ik dit al verschillende keren meegemaakt dat een edelsteen in een keer barsten ging vertonen of verdwenen was. In het begin kon ik dat  vervelend vinden (zeker als ik hem net had aangeschaft) Later besefte ik dat ik het niet erg moet vinden. Dat de reactie of gebeurtenis niet voor niets plaatsvindt. En dat het juist heel belangrijk is om daar naar te luisteren en dus mee te gaan in die flow!

 

Heb jij een edelsteen verloren? Ben jij er een kwijtgeraakt of ging het stuk? Besef dan dat;

 

ღ De edelsteen te krachtig voor jou was

ღ De edelsteen zijn werking al heeft gedaan

ღ De edelsteen niet meer bij je past

ღ De combinatie niet klopte of uit balans was

 

Veel plezier met het uitzoeken van de juiste edelsteen! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.